یادداشت دکتر حاجی یوسفی درباره عملکرد روابط عمومی دانشگاه در سال 1403

دکتر امیر محمد حاجی یوسفی رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی، در سخن سردبیر یکصد و بیستمین شماره ماهنامه آینه خرد، در یادداشتی به بررسی اجمالی عملکرد روابط عمومی دانشگاه در سال 1403 پرداخته است که در ادامه می خوانید:
بسمه تعالی
روابط عمومی دانشگاه در سال 1403
برتری در دو حوزه فعالیت و کسب دو جایزه در جشنواره روابطعمومیهای برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که حاصل تلاش در سال های 1399 تا 1403 همکاران اداره روابط عمومی بود، نشان از این واقعیت داشت که روابطعمومی دانشگاه در این دوره 4 ساله در مقایسه با دانشگاههای دیگر (قابل توجه است که دانشگاه تهران که از لحاظ تعداد دانشجو و کارکنان با دانشگاه شهید بهشتی قابل مقایسه نیست هم دو جایزه کسب کرد) عملکرد درخشانی داشته است. این موضوع نه تنها افتخاری بزرگ برای دانشگاه شهید بهشتی بود، بلکه موجبات دلگرمی هرچه بیشتر همکاران من را فراهم ساخت. تقدیر از این عزیزان در «چهارمین جشنواره اداره روابط عمومی در تعامل با واحدهای دانشگاه» که با حضور ریاست محترم دانشگاه، برخی از اعضای محترم هیأت رئیسه و جمع کثیری از دستاندرکاران امور روابطعمومی از جمله نمایندگان و رابطان در سطح دانشگاه، برگزار شد و در نهایت تقدیر ویژه از همکاران توسط ریاست محترم دانشگاه در یک جلسه اختصاصی در پایان سال، نشان داد اگر تلاش کنیم، میتوانیم هم به دستاوردهای بزرگ برای دانشگاه برسیم هم مسئولان و مدیران محترم در سطح وزارتخانه و دانشگاه قدردان هستند. برگزاری جشنواره داخلی که انشاءالله پنجمین آن در سال 1404 برگزار خواهد شد، هم اشاعهگر فرهنگ روابطعمومی در سطح دانشگاه بوده و هم موجبات تشویق و دلگرمی همه دستاندرکاران روابطعمومی در سطح دانشگاه را فراهم ساخته هم به تایید وزارت علوم به عنوان الگویی برای کل دانشگاههای کشور مطرح شده است.
در این سالها تلاش کردهایم با کمک همکاران خوشفکر و خلاق برنامههایی در سطح دانشگاه برگزار کنیم که نو باشد و موثر. از جمله این برنامهها چهارشنبههای ترویج عملکرد واحدهای دانشگاه بوده که با حضور مدیران مختلف برگزار شده و نه تنها موجب شده تا واحدها همیشه گزارش عملکرد آماده داشته باشند بلکه موجب ترویج اقدامات موثر و الگوبرداری دیگر واحدها شده است. یکی دیگر از خلاقیتهای همکاران من در سال گذشته برگزاری متفاوت «روز باز دانشگاه» بود که طی آن داوطلبان ورود به دانشگاهها که به تازگی از دبیرستان به عنوان دانشآموزان ممتاز، دانشآموخته شدهاند همراه با والدین خود در محل دانشگاه و به هدف آشنایی با رشته های مختلف و در نهایت انتخاب دانشگاه برای تحصیل، حضور یافتند. در سال 1403 طی جلسهای عمومی در سالن ابوریحان مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه با حضور ریاست محترم دانشگاه، معاون محترم آموزشی و دیگر مدیران و با مشارکت بسیار خوب دانشکدههای مختلف دانشگاه، برنامه «روز باز دانشگاه» آغاز شد و پوشش تلویزیونی و رسانهای خوبی هم پیدا کرد ضمن این که رشتههای مختلف مورد علاقه توسط استادان همکار در محل دانشکدهها به صورت حضوری به داوطلبان معرفی شد.
در سال 1403 سعی کردیم به همت همکاران اداره روابطعمومی فعالیتهای خود را به بیرون از دانشگاه و ارتباطگیری با مخاطبان بیرونی گسترش دهیم. در این موضوع دو رویداد حایز اهمیت بود که خوشبختانه با مساعدت مدیران داخلی دانشگاه بویژه معاون محترم پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع، امکان اجرایی پیدا کرد. نخست رونمایی از آرامگاههای دو تن از نوادگان صاحب فضل و دانش از خاندان قاجار بود که در محل دانشگاه دفن هستند و خانواده ایشان سالها به دنبال این بودند که این دو آرامگاه را به ثبت میراثفرهنگی برسانند. همکاری اداره روابطعمومی در برگزاری این رونمایی و همچنین رونمایی از مجموعه کتب خاطرات آنان با حمایت ریاست محترم دانشگاه موجب شد مخاطبان بسیار زیادی چه از این خاندان و چه علاقهمندان به تاریخ و فرهنگ ایران از عملکرد دانشگاه رضایت پیدا کنند و رویکردی مثبت نسبت به دانشگاه ایجاد شود و آمادگی خود برای همکاری با دانشگاه در زمینههای مختلف را اعلام نمایند. همچنین مساعدت در برگزاری دورهمی دوستانه یکی از انجمنهای دانشآموختگان دانشگاه که حدود 600 نفر از دانشآموختگان قبل و بعد از انقلاب را شامل میشود، کار مهم دیگری بود که در این سال اتفاق افتاد و تاثیر بسیار زیادی بر مدیران این انجمن و همچنین اعضای آن داشت. مهمترین دلیل تاثیرگذاری برگزاری این دو رویداد این بود که حرفهای برگزار شد یعنی این عزیزان در تعاملی سازنده و موثر و فارغ از چارچوبهای دست و پاگیر اداری برای نخستینبار در قالب یک همکاری مشترک بدون هیچگونه دغدغهای در دانشگاه به عنوان خانه دوم خود حضور یافتند و در ارتباط با دانشگاه هم نفع ببرند و هم نفع برسانند. دانشگاه باید این دیدگاه را داشته باشد که چگونه از توانایی بالقوه این گونه افراد که به هر دلیل خود را با دانشگاه هویتیابی میکنند، در راستای تعالی دانشگاه بهره ببرد.
و اما یک کار دیگر که در سال 1403 انجام شد ایجاد فضایی در وبسایت دانشگاه با عنوان «قاب خاطره» بود. در آرشیو اداره روابطعمومی عکس ها و فیلم هایی از سالهای گذشته موجود است که مدتهاست در این فکر بودیم که افزون بر تلاش برای حفظ این آثار چگونه بهرهبرداری علمی-فرهنگی-هویتی از اینها داشته باشیم. قاب خاطره با انتشار عکسهای قدیمی از دانشگاه موجبات این را فراهم میسازد که هم خاطرات گذشته دانشگاه احیا و مرور شود هم افرادی که در این دانشگاه خدمت کردهاند به یاد آورده و به نوعی قدردانی شوند.
البته ناگفته نماند که این کارها در کنار صدها کار دیگر است که اداره روابط عمومی در سال 1403 انجام داد از جمله مشارکت و مساعدت در برگزاری کلیه رویدادهای مهم دانشگاه مانند هفته آموزش، هفته پژوهش، شب علم، جشن دانشآموختگی و غیره وتهیه عکس و فیلم بویژه در قالب کلیپهای «بهشتی چه خبر؟». افزون بر اینها، اداره روابطعمومی دو اقدام دیگر نیز انجام داد که با خلاقیت و نوآوری همکاران من همراه بود. نخست سی و پنجمین جشن تقدیر از دانش آموزان ممتاز فرزندان همکاران دانشگاهی بود که سال 1403 نیز با نوآوریهایی همراه بود و موفق شد تعداد زیادی از خانوادهها را برای حضور در یک جشن داخلی دانشگاه ترغیب نماید و ساعات مفرحی را برای آنان فراهم سازد و خاطره خوش از دانشگاه در ذهن آنان ایجاد نماید. دو دیگر، برگزاری بازدیدهای دانشآموزی مدارس سطح کشور از دانشگاه است که با کمک دانشکدهها و واحدهای مختلف دانشگاه از جمله پارک علم و فناوری و کتابخانه مرکزی، موجب آشنایی دانش آموزان با رشتههای مختلف تحصیلی، آشنایی آنان با امکانات دانشگاه و علاقهمندی آنان به دانشگاه و صد البته به کشور شود. در این سال قریب به 3000 دانش آموز از 55 دبیرستان از دانشگاه بازدید کردند.
مسلما هیچ یک از این فعالیتها بدون حمایت و پشتیبانی ریاست محترم دانشگاه و معاونان معزز بویژه معاون محترم پشتیبانی، مالی و مدیریت منابع از یک سو و مدیران محترم واحدهای مختلف دانشگاه و عزیزان همکار شامل استادان و کارمندان بزرگوار از سوی دیگر، امکان پذیر نیست که خاضعانه از آنان تشکر و قدردانی می نمایم. در پایان لازم است بار دیگر از همکاران خلاق، پرتلاش و خستگیناپذیر خود در اداره روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه تشکر نمایم.